A Head spa története

A FEJMASSZÁZS ÉS A HEAD SPA KIALAKULÁSA

A masszázs története több, mint  5000 évvel ezelőttre vezethető vissza, a head spa alapjait megtaláljuk az ősi kínai gyógyászatban. A head spa  egy különleges, egyszerre gyógyító és relaxáló kezelés, amely hatékonyan enyhíti a fejfájásos tüneteket, stresszoldó és relaxáló hatású, felpezsdíti a fejbőrt, ragyogóvá teszi a hajat és energiával tölti fel a testet és lelket. Head spa egy japán fejfürdő, más néven fejmasszázs, egy holisztikus kezelés, amely a fejbőrre, hajra, nyakra és a vállakra összpontosít. Ez magában foglalja a masszázs, az akupresszúra és az aromaterápiás technikák kombinációját, valamint speciális termékek és eszközök, például fejbőrmasszírozók és hajgőzölő készülék használatát. A különböző eszközök használata segítenek a kezelő számára, hogy még színesebb és változatosabb masszázst tudjon végezni.

Zaklatott életünk során legtöbbször megvonjuk magunktól a csendet és nyugalmat, annak lehetőségét, hogy magunkra figyeljünk és legyen saját “énidőnk”. A head spa rákényszerít, hogy a fejünkben kavargó gondokat, bajokat félretéve befelé forduljunk és a jelenre, a legfontosabb céljainkra összpontosítsunk. Ez a gyógyító kikapcsolódás időt ad elménknek egy kis pihenésre, erőgyűjtésre, és képessé tesz bennünket arra, hogy életünket és jövőnket másképp tervezzük és  más szemszögből nézzük. A mély relaxáció kellemes élményéből megújult és felfrissült energiákkal,  lelkesedéssel, kreativitással és céltudatossággal térünk vissza. Felvillanyozó és egyben békés érzés, melyet gyakran relaxált éberségnek neveznek megteremtheti a belső egyensúlyt, amely nyugodtabb alvást, megnövekedett energiát és életerőt eredményez.

A haj és a fejbőr egészsége nem csak esztétikai kérdés, hanem a testi és lelki egészségünk tükre is. A fejmasszázs nem csak egy kényeztető kezelés, messze túlmutat a puszta relaxáció és pihenés élményén. A masszázs hatása szinte azonnal érezhető, feltölt energiával, csillapítja a fájdalmakat, lazít, pihentet, és frissít. A fejmasszázs serkenti a fejbőr vérkeringését, ami jótékony hatással van a fejbőr és haj egészségére.

A stressz és a feszültség a modern élet része, amely számos fizikai tünetben, mint például szemfáradtság, fejfájás, vagy szívdobogás nyilvánul meg. A fejmasszázs hatékony módszer ennek a feszültségnek az oldására, mivel tisztítja az elmét, enyhíti a fájdalmakat, csökkenti a nyak és vállak feszességét, valamint megnyugtatja a lelket. Rendszeres alkalmazása javítja a haj és a fejbőr egészségét, és elősegíti a tápanyagok, valamint oxigén hajhagymákhoz való eljutását, ami élénkíti a keringést.

Indiában a fejmasszázs ősi gyakorlatként tovább él, és számos család ápolja ezt a hagyományt. A technika nem csak a fizikai, hanem a spirituális gyakorlatok részeként is szolgál, mély relaxációt és lelki megnyugvást biztosítva. A head spa alkalmazása több mint egyszerű wellness-kezelés, hiszen a testi-lelki egyensúly helyreállítását és a belső szervek harmonizálását is célzó, komplex terápiás módszer. A fejmasszázs kozmetikai előnyökkel is jár, javítva az arcbőr rugalmasságát és csökkentve a ráncokat, így a kezelés ideális választás azok számára, akik egyszerre törekszenek testi-lelki megújulásra és külső szépülésre.

A KEZELÉS ALAPJAI

HOGYAN ALKOTTUK MEG A KEZELÉST?

Az OXYGENI HAIR HEAD SPA és Rituals masszázs kezelési alapjait a reflexológia inspirálta, amely az emberi test reflexzónáinak masszírozásával segíti elő az öngyógyítást és az általános egészségi állapot javulását. Habár a Head Spa során nem a talp pontjain dolgozunk, a reflexológiai ismeretek mégis fontosak a szervezet működésének megértésében és a kezelés hatékonyságának növelésében. Az indiai fejmasszázs, része az ayurvédikus gyógyító rendszernek, kiterjed a hát felső részére, a nyakra, a karokra, a fejbőrre, a fülre és az arcra is, így átfogó relaxációt és egészségjavító hatást nyújt, melyet a gyógynövényes olajok használata tovább fokoz.

Az illóolajok alkalmazása az aromaterápiás masszázsnál különleges figyelmet igényel, mivel specifikus gyógyhatásukkal hozzájárulnak a testi-lelki ellazuláshoz és a stresszoldáshoz. Az aromaterápia célja a fizikai, mentális és érzelmi egyensúly helyreállítása, míg a metamorf masszázs a test-lélek-szellem harmóniájának helyreállítására irányul, finom érintésekkel, melyek a gerinc reflexpontjain keresztül hatnak az ember vegetatív idegrendszerére és tudatalattijára.

MILYEN MASSZÁZSTECHNIKÁK IHLETTÉK A HEAD SPA KEZELÉSEKET?

METAMORF MASSZÁZS

A metamorf masszázs egy mélyen átalakító és gyógyító technika, amely a test-lélek-szellem harmóniájának helyreállítására törekszik. Nem hagyományos masszázsformáról van szó, hanem egy különleges, finom érintésekkel végzett terápiáról, amely a gerinc reflexpontjain keresztül hat az ember vegetatív idegrendszerére és a tudatalattijára. 

A cél a lelki blokkok, a tudatalatti mélyén elraktározódott negatív élmények és traumák oldása, melyek akadályozhatják az egyén személyes fejlődését és örömteli életét.

Ezek a blokkok sokszor olyan mélyen ülnek bennünk, hogy fizikai tünetek formájában is megmutatkozhatnak. A metamorf masszázs segítségével ezek a blokkok feloldhatók, lehetővé téve ezzel a testi és lelki gyógyulás folyamatát. A terápia során végzett lágy, finom érintések – melyek elsősorban a fej, az arc és a gerinc reflexpontjaira koncentrálnak – energiahullámokat indítanak el, amelyek átformálják és harmonizálják az életenergiánkat.

A kezelés segíthet a már magzati korban, illetve a születés utáni időszakban kialakult lelki blokkok, félelmek, gátlások és nyomasztó érzések oldásában. Pozitív hatással van az önbizalomra, életkedvre és az élet iránti hittel kapcsolatos belső meggyőződésekre. Emellett a fizikai szinten megnyilvánuló tünetek, például pszichoszomatikus problémák esetén is kedvező hatással bír.

A metamorf masszázs tehát egy mélyen gyógyító és átalakító folyamat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy szabadon áramoljon bennünk az energia, ezzel elősegítve egészségünk, jólétünk és életminőségünk javulását.

INDIAI FEJMASSZÁZS

A kezelés javítja a vér- és nyirokkeringést, ami fokozza a haj és a bőr tápanyagellátását, elősegíti a méreganyagok kiürülését, és hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez. A használt tápláló olajok – mint például a szezámolaj, a kókuszolaj vagy más ayurvédikus növényi olajok – nem csak fizikai, hanem energetikai szinten is táplálják a testet és a lelket.

Az Ayurvéda, amelyet gyakran az „élet tudományának” is neveznek, egy ősi, holisztikus gyógyító rendszer, amely az emberi létezés minden aspektusát figyelembe veszi. Az indiai fejmasszázs, amely az Ayurvéda alapelvein nyugszik, több ezer éves gyakorlat, amely a test, az elme és a lélek egységét célozza meg. Ez a masszázs nem csak a fizikai jólétet szolgálja, hanem támogatja a mentális és érzelmi egyensúlyt is, segítve ezzel az embereket abban, hogy betegség nélkül uralkodjanak életük felett. Az indiai fejmasszázs a szellemi, testi és lelki harmónia elérését tűzi ki célul, amelyhez a testi érintések mellett a tudatosság és a jelenlét állapotának elérése is hozzátartozik. A masszázs során alkalmazott technikák, mint a finom érintések, a gyengéd nyomások és az olajok használata, együttesen nyújtanak mély relaxációt és segítenek a stressz, a szorongás és más mentális terhek oldásában.

Az indiai fejmasszázs által kiváltott endorfinok, a boldogság hormonjai, eufórikus elégedettségérzetet keltenek, amely hozzájárul az általános jólléthez és pozitív életérzéshez. A masszázs nem csak azonnali fizikai és mentális jólétet nyújt, de hosszú távon is kedvező hatással van az életminőségre, az emberi kapcsolatokra és a világlátásra.

Ez a gyakorlat megerősíti a test és elme közötti kapcsolatot, segít felfedezni a jelenlét és a tudatosság erejét, miközben fizikailag is regenerálja és revitalizálja az embert. Az indiai fejmasszázs tehát nem csupán egy masszázs; egy átfogó gyakorlat, amely segít megérteni és gyakorolni az életművészetet, elősegítve ezzel a teljes körű egészséget és harmóniát.Az indiai fejmasszázsként ismert eljárás a Shiatsu, az ayurvédikus masszázs és az akupunktúra elemeit alkalmazza a felső hát, a vállak, a karok, a nyak, a fej és az arc ellazítására.

 • kitűnő stressz, feszültség-és depresszióoldó hatást fejt ki
 • megnyugtat és kiegyensúlyozottá tesz
 • segít alvászavarok esetén
 • élénkíti a vérkeringést, így serkenti az agyműködést
 • hatásos fülzúgás, orrdugulás esetén
 • náthánál és arcüreggyulladásnál a váladék kiürülését elősegíti
 • a szem túlerőltetésére gyógyír, javítja a szem működését
 • eltávolítja a szennyező anyagokat a sejtből, friss oxigént juttat beléjük
  – szépíti a bőrt és erősíti a hajat
 • megelőzhető általa a kopaszodás
 • erősíti az immunrendszert
 • ellazítja a görcsös és fájó izmokat ( a hát, váll, nyak, karok, fej és arc területén)
 • hatásosan kezeli a fejfájást, migrént
 • stabilizálja a légzést és szívműködést
 • energiaszintet növeli

NYIROKMASSZÁZS

A nyirokmasszázs, vagy pontosabban nyirokdrenázs, egy speciális kezelési forma, amelynek célja a nyirokrendszer stimulálása és a nyirokfolyadék áramlásának segítése a testen keresztül. Mivel a nyirokrendszer nem rendelkezik saját „motorként” funkcionáló szervvel, mint a szív az érrendszer esetében, ezért a nyirokfolyadék mozgása különös figyelmet igényel.

A nyirokrendszer alapvető szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, hiszen a nyirokfolyadék szállítja és szűri ki a káros anyagokat, beleértve a baktériumokat, vírusokat, toxikus anyagokat, és elhalt sejteket. A nyirokcsomókban található limfociták (fehérvérsejtek) felelősek ezeknek az idegen anyagoknak a semlegesítéséért. A nyirokrendszer megfelelő működése létfontosságú az immunrendszer hatékony védelmi mechanizmusának fenntartásához.

A nyirokdrenázs lágy, ritmikus, simogató mozdulatokat alkalmaz, amelyek célja a nyirokfolyadék elősegítése az optimális útvonalon való mozgatása felé a testben. Ezáltal segít csökkenteni a vizenyőt, fokozni a szervezet méregtelenítő képességét, és elősegíteni a gyulladások, valamint más egészségügyi problémák megelőzését vagy enyhítését.

A nyirokdrenázs különösen hasznos lehet olyan állapotok esetében, ahol a nyirokkeringés zavart szenved, például műtétek utáni lábadozás során, sport sérülések kezelésében, krónikus vizenyőnél, vagy limfödéma megelőzésére és kezelésére. Emellett támogatja az általános jó közérzetet és relaxációt, csökkenti a stresszt és segíti a test öngyógyító folyamatait.

SHIATSU testkezelés

A shiatsu pontnyomásos masszázs Japánból származik, de gyökerei az ősi kínai tudásra nyúlnak vissza. A shiatsu kiváló stressz csökkentésére, alkalmas mozgásszervi panaszok kezelésére, belső szervi problémákra, az idegrendszer kiegyensúlyozására, de elsődleges célja – amint ez a távol-keleti gyógymódokra általában igaz – a jó közérzet, az egészség fenntartására.

 • mozgásszervi problémák pl. hát- és derékfájás, gerincsérv, váll- és nyakproblémák, egyéb ízületi gondok;
 • irodai munkával járó tartáshibák és egyéb „stresszes panaszok”;
 • testi- lelki fáradtság, kimerültség, álmatlanság;
 • menstruációs, nőgyógyászati problémák;
 • hajhullások kezelése
 • fejbőr problémák csökkentése
 • bőrgyulladások kezelése
 • légzési nehézség;
 • fejfájás, migrén;
 • keringési problémák;
 • pszichoszomatikus és funkcionális betegségek pl. emésztési, kiválasztási zavarok;
 • várandósság alatt fellépő zavaró tünetek pl. hányinger, derékfájás, vizesedés;
 • immunrendszer gyengesége, az ellenálló képesség javítása;
 • érzelmi és lelki problémák, traumák: pl. depresszió, kényszeresség, ingerlékenység;
 • műtétek utáni a gyorsabb rehabilitáció elősegítésére.
 • Mozgékonyság, lazaság, jó állóképesség
 • Fizikai erőnövekedés és tartásjavulás, erősödés
 • Az Életerőnk, Ki-nk feltöltődése
 • Testünk és Elménk megszabadítása a feszültségektől
 • Lelki erőnk visszanyerése
 • Növekvő magabiztosság
 • Önmagunk mélyebb szintű megértése és megismerése
 • Intuíciónk erősödés, a mindennapi életben
 • Természetre való mélyebb ráhangolódás

AKUPRESSZÚRA

A hagyományos kínai gyógyászat ezen ágai ugyanis egységes rendszerként – a modern nyugati szemléleten túl – a Csí, a meridiánok és aku-pontok ismeretében, reflexológiás hatások segítségével is képesek hatni a belső szervekre, s az egész testre. A Csí szabad áramlásának biztosításával, a Yin-Yang egyensúly és a belső összhang helyreállításával támogatják az öngyógyító erőket.

Ezen az elven működik a Dr. Wu-féle fejmasszázs is. Technikája 3 földrészen kipróbált, ősi kínai elveken alapuló, modern gyógyító masszázs eljárás. Különlegessége, hogy elsősorban a fejre hat, segítségével a fej harmonikus működését állíthatjuk helyre, de a fejbőr és az arc akupresszúrás pontjainak, meridiánjainak és reflexzónáinak masszázsával – a helyi hatásokon túl – valójában a test egészét is kezeljük! 

A fej a masszázs után ismét képes lesz hibátlanul ellátni központi irányító szerepét, s ez fog jótékonyan hatni a teljes testre, az érzelmekre és a tudatra is. (Mindez még az emberi kapcsolatok javulását, a helyes életút követését is elősegítheti.) A fej energetikájának helyreállítása útján helyben oldja a stresszt, a káros feszültségeket, így kiváló a fejfájás megszűntetésére, a váll és a nyak feszültségoldására, az alvászavar enyhítésére.

Emellett kozmetikai és öregedést gátló hatása is van. Bensőnk állapota ugyanis megjelenik a bőrünkön, s arcunk szépsége is egészségünk függvénye. Dr. Wu megtanít arra is, hogy egyes belső szerveink az arc mely tájára vetülnek ki. Az arc masszázsa tehát – a helyi ráncok elsimításán túl – reflexterápiásan is hat a távoli szervek egészségi állapotára, ami megint csak visszahat a bőr szépségére. Gyógyító, szépítő hatása mellett pihentet, ellazít, megnyugtat, s fokozza a szellemi képességeket. Teljesen fájdalommentes, mi több: igen kellemes érzés. Alkalmilag vagy rendszeresen egyaránt alkalmazható.

Különösen előnyös azoknak, akik stresszel teli, felelősségteljes munkát végeznek, akik sokat ülnek számítógép előtt vagy a volán mögött, akik túlzott szellemi megterhelésnek vannak kitéve, akiknek kevés idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra, gyakran érzik magukat kimerültnek, fásultnak, esetleg nyugtalannak, „túlpörgetettnek”, akiknek idegrendszeri, keringési, emésztési, mozgásszervi, vagy allergiás panaszaik, egyéb testi-lelki tüneteik vannak.

METAMORF MASSZÁZS

A metamorf masszázs egy mélyen átalakító és gyógyító technika, amely a test-lélek-szellem harmóniájának helyreállítására törekszik. Nem hagyományos masszázsformáról van szó, hanem egy különleges, finom érintésekkel végzett terápiáról, amely a gerinc reflexpontjain keresztül hat az ember vegetatív idegrendszerére és a tudatalattijára. 

A cél a lelki blokkok, a tudatalatti mélyén elraktározódott negatív élmények és traumák oldása, melyek akadályozhatják az egyén személyes fejlődését és örömteli életét.

Ezek a blokkok sokszor olyan mélyen ülnek bennünk, hogy fizikai tünetek formájában is megmutatkozhatnak. A metamorf masszázs segítségével ezek a blokkok feloldhatók, lehetővé téve ezzel a testi és lelki gyógyulás folyamatát. A terápia során végzett lágy, finom érintések – melyek elsősorban a fej, az arc és a gerinc reflexpontjaira koncentrálnak – energiahullámokat indítanak el, amelyek átformálják és harmonizálják az életenergiánkat.

A kezelés segíthet a már magzati korban, illetve a születés utáni időszakban kialakult lelki blokkok, félelmek, gátlások és nyomasztó érzések oldásában. Pozitív hatással van az önbizalomra, életkedvre és az élet iránti hittel kapcsolatos belső meggyőződésekre. Emellett a fizikai szinten megnyilvánuló tünetek, például pszichoszomatikus problémák esetén is kedvező hatással bír.

A metamorf masszázs tehát egy mélyen gyógyító és átalakító folyamat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy szabadon áramoljon bennünk az energia, ezzel elősegítve egészségünk, jólétünk és életminőségünk javulását.

INDIAI FEJMASSZÁZS

A kezelés javítja a vér- és nyirokkeringést, ami fokozza a haj és a bőr tápanyagellátását, elősegíti a méreganyagok kiürülését, és hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez. A használt tápláló olajok – mint például a szezámolaj, a kókuszolaj vagy más ayurvédikus növényi olajok – nem csak fizikai, hanem energetikai szinten is táplálják a testet és a lelket.

Az Ayurvéda, amelyet gyakran az „élet tudományának” is neveznek, egy ősi, holisztikus gyógyító rendszer, amely az emberi létezés minden aspektusát figyelembe veszi. Az indiai fejmasszázs, amely az Ayurvéda alapelvein nyugszik, több ezer éves gyakorlat, amely a test, az elme és a lélek egységét célozza meg. Ez a masszázs nem csak a fizikai jólétet szolgálja, hanem támogatja a mentális és érzelmi egyensúlyt is, segítve ezzel az embereket abban, hogy betegség nélkül uralkodjanak életük felett. Az indiai fejmasszázs a szellemi, testi és lelki harmónia elérését tűzi ki célul, amelyhez a testi érintések mellett a tudatosság és a jelenlét állapotának elérése is hozzátartozik. A masszázs során alkalmazott technikák, mint a finom érintések, a gyengéd nyomások és az olajok használata, együttesen nyújtanak mély relaxációt és segítenek a stressz, a szorongás és más mentális terhek oldásában.

Az indiai fejmasszázs által kiváltott endorfinok, a boldogság hormonjai, eufórikus elégedettségérzetet keltenek, amely hozzájárul az általános jólléthez és pozitív életérzéshez. A masszázs nem csak azonnali fizikai és mentális jólétet nyújt, de hosszú távon is kedvező hatással van az életminőségre, az emberi kapcsolatokra és a világlátásra.

Ez a gyakorlat megerősíti a test és elme közötti kapcsolatot, segít felfedezni a jelenlét és a tudatosság erejét, miközben fizikailag is regenerálja és revitalizálja az embert. Az indiai fejmasszázs tehát nem csupán egy masszázs; egy átfogó gyakorlat, amely segít megérteni és gyakorolni az életművészetet, elősegítve ezzel a teljes körű egészséget és harmóniát.Az indiai fejmasszázsként ismert eljárás a Shiatsu, az ayurvédikus masszázs és az akupunktúra elemeit alkalmazza a felső hát, a vállak, a karok, a nyak, a fej és az arc ellazítására.

 • kitűnő stressz, feszültség-és depresszióoldó hatást fejt ki
 • megnyugtat és kiegyensúlyozottá tesz
 • segít alvászavarok esetén
 • élénkíti a vérkeringést, így serkenti az agyműködést
 • hatásos fülzúgás, orrdugulás esetén
 • náthánál és arcüreggyulladásnál a váladék kiürülését elősegíti
 • a szem túlerőltetésére gyógyír, javítja a szem működését
 • eltávolítja a szennyező anyagokat a sejtből, friss oxigént juttat beléjük
  – szépíti a bőrt és erősíti a hajat
 • megelőzhető általa a kopaszodás
 • erősíti az immunrendszert
 • ellazítja a görcsös és fájó izmokat ( a hát, váll, nyak, karok, fej és arc területén)
 • hatásosan kezeli a fejfájást, migrént
 • stabilizálja a légzést és szívműködést
 • energiaszintet növeli

NYIROKMASSZÁZS

A nyirokmasszázs, vagy pontosabban nyirokdrenázs, egy speciális kezelési forma, amelynek célja a nyirokrendszer stimulálása és a nyirokfolyadék áramlásának segítése a testen keresztül. Mivel a nyirokrendszer nem rendelkezik saját „motorként” funkcionáló szervvel, mint a szív az érrendszer esetében, ezért a nyirokfolyadék mozgása különös figyelmet igényel.

A nyirokrendszer alapvető szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, hiszen a nyirokfolyadék szállítja és szűri ki a káros anyagokat, beleértve a baktériumokat, vírusokat, toxikus anyagokat, és elhalt sejteket. A nyirokcsomókban található limfociták (fehérvérsejtek) felelősek ezeknek az idegen anyagoknak a semlegesítéséért. A nyirokrendszer megfelelő működése létfontosságú az immunrendszer hatékony védelmi mechanizmusának fenntartásához.

A nyirokdrenázs lágy, ritmikus, simogató mozdulatokat alkalmaz, amelyek célja a nyirokfolyadék elősegítése az optimális útvonalon való mozgatása felé a testben. Ezáltal segít csökkenteni a vizenyőt, fokozni a szervezet méregtelenítő képességét, és elősegíteni a gyulladások, valamint más egészségügyi problémák megelőzését vagy enyhítését.

A nyirokdrenázs különösen hasznos lehet olyan állapotok esetében, ahol a nyirokkeringés zavart szenved, például műtétek utáni lábadozás során, sport sérülések kezelésében, krónikus vizenyőnél, vagy limfödéma megelőzésére és kezelésére. Emellett támogatja az általános jó közérzetet és relaxációt, csökkenti a stresszt és segíti a test öngyógyító folyamatait.

SHIATSU testkezelés

A shiatsu pontnyomásos masszázs Japánból származik, de gyökerei az ősi kínai tudásra nyúlnak vissza. A shiatsu kiváló stressz csökkentésére, alkalmas mozgásszervi panaszok kezelésére, belső szervi problémákra, az idegrendszer kiegyensúlyozására, de elsődleges célja – amint ez a távol-keleti gyógymódokra általában igaz – a jó közérzet, az egészség fenntartására.

 • mozgásszervi problémák pl. hát- és derékfájás, gerincsérv, váll- és nyakproblémák, egyéb ízületi gondok;
 • irodai munkával járó tartáshibák és egyéb „stresszes panaszok”;
 • testi- lelki fáradtság, kimerültség, álmatlanság;
 • menstruációs, nőgyógyászati problémák;
 • hajhullások kezelése
 • fejbőr problémák csökkentése
 • bőrgyulladások kezelése
 • légzési nehézség;
 • fejfájás, migrén;
 • keringési problémák;
 • pszichoszomatikus és funkcionális betegségek pl. emésztési, kiválasztási zavarok;
 • várandósság alatt fellépő zavaró tünetek pl. hányinger, derékfájás, vizesedés;
 • immunrendszer gyengesége, az ellenálló képesség javítása;
 • érzelmi és lelki problémák, traumák: pl. depresszió, kényszeresség, ingerlékenység;
 • műtétek utáni a gyorsabb rehabilitáció elősegítésére.
 • Mozgékonyság, lazaság, jó állóképesség
 • Fizikai erőnövekedés és tartásjavulás, erősödés
 • Az Életerőnk, Ki-nk feltöltődése
 • Testünk és Elménk megszabadítása a feszültségektől
 • Lelki erőnk visszanyerése
 • Növekvő magabiztosság
 • Önmagunk mélyebb szintű megértése és megismerése
 • Intuíciónk erősödés, a mindennapi életben
 • Természetre való mélyebb ráhangolódás

AKUPRESSZÚRA

A hagyományos kínai gyógyászat ezen ágai ugyanis egységes rendszerként – a modern nyugati szemléleten túl – a Csí, a meridiánok és aku-pontok ismeretében, reflexológiás hatások segítségével is képesek hatni a belső szervekre, s az egész testre. A Csí szabad áramlásának biztosításával, a Yin-Yang egyensúly és a belső összhang helyreállításával támogatják az öngyógyító erőket.

Ezen az elven működik a Dr. Wu-féle fejmasszázs is. Technikája 3 földrészen kipróbált, ősi kínai elveken alapuló, modern gyógyító masszázs eljárás. Különlegessége, hogy elsősorban a fejre hat, segítségével a fej harmonikus működését állíthatjuk helyre, de a fejbőr és az arc akupresszúrás pontjainak, meridiánjainak és reflexzónáinak masszázsával – a helyi hatásokon túl – valójában a test egészét is kezeljük! 

A fej a masszázs után ismét képes lesz hibátlanul ellátni központi irányító szerepét, s ez fog jótékonyan hatni a teljes testre, az érzelmekre és a tudatra is. (Mindez még az emberi kapcsolatok javulását, a helyes életút követését is elősegítheti.) A fej energetikájának helyreállítása útján helyben oldja a stresszt, a káros feszültségeket, így kiváló a fejfájás megszűntetésére, a váll és a nyak feszültségoldására, az alvászavar enyhítésére.

Emellett kozmetikai és öregedést gátló hatása is van. Bensőnk állapota ugyanis megjelenik a bőrünkön, s arcunk szépsége is egészségünk függvénye. Dr. Wu megtanít arra is, hogy egyes belső szerveink az arc mely tájára vetülnek ki. Az arc masszázsa tehát – a helyi ráncok elsimításán túl – reflexterápiásan is hat a távoli szervek egészségi állapotára, ami megint csak visszahat a bőr szépségére. Gyógyító, szépítő hatása mellett pihentet, ellazít, megnyugtat, s fokozza a szellemi képességeket. Teljesen fájdalommentes, mi több: igen kellemes érzés. Alkalmilag vagy rendszeresen egyaránt alkalmazható.

Különösen előnyös azoknak, akik stresszel teli, felelősségteljes munkát végeznek, akik sokat ülnek számítógép előtt vagy a volán mögött, akik túlzott szellemi megterhelésnek vannak kitéve, akiknek kevés idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra, gyakran érzik magukat kimerültnek, fásultnak, esetleg nyugtalannak, „túlpörgetettnek”, akiknek idegrendszeri, keringési, emésztési, mozgásszervi, vagy allergiás panaszaik, egyéb testi-lelki tüneteik vannak.

MILYEN ÉLETTANI HATÁSAI VANNAK A HEAD SPA KEZELÉSNEK?